To kliniske studier bekræfter Hali-Z® sugetabletters effekt mod dårlig ånde.

I det italienske tandlægeblad il Dentista Moderno* fra maj 2014 offentliggør Dr. Nobili sine undersøgelser på patienter med dårlig ånde og bekræfter virkning allerede efter 5 minutter. Det kliniske studie på Hali-Z bekræfter konklusioner fra tidligere offentliggjorte studier og giver samtidig ny viden. For første gang kan det nu dokumenteres at Hali-Z® i sugetabletform, på få minutter fra sugetablettens opløsning i mundhulen, er yderst effektiv. Der er en direkte sammenhæng mellem høje VSC værdier (flygtige svovlforbindelser) før behandling med Hali-Z® og den efterfølgende hurtige reduktion af VSC værdier.

Denne nye viden sammenholdt med sikkerheden i produktets indholdsstoffer gør brugen af Hali-Z® interessant for personer med halitose (dårlig ånde) på grund af den hurtige og langvarige virkning. Produktet maskerer ikke den dårlige ånde, men laver en kemisk blokering af den dårlig lugt fra mundhulen.

Videnskaben har længe vidst, at dårlig ånde som regel skyldes forhold i mundhulen. Bagest på tungen findes særlig mange bakterier, som producerer ildelugtende svovlgasser. Hver 8. person lider af dårlig ånde (Kilde: Magazyn Stomatologicznynr 6/2004), der oftest skyldes svovlgasser. Tilstanden er velkendt og hedder Halitosis.

HaliCare ApS har udviklet en speciel zink-forbindelse, som neutraliserer de ildelugtende svovlgasser. Dermed slipper man for dårlig ånde. Hali-Z® sugetablet er særlig effektiv, da den både virker i mundhulen og det øverste af svælget, hvor mundskyllemidler ikke når ned.

Hali-Z® ændrer ikke tændernes naturlige farve, da  produktet ikke indeholder Klorhexidin. OBS: Nogle mundskyllevæsker indeholder Klorhexidin, som efter få ugers brug kan misfarve tænderne. Se f.eks. http://da.wikipedia.org/wiki/Klorhexidin

I et tidligere klinisk studie er der også dokumentation for virkningen af Hali-Z® sugetabletter. 79 patienter på Specialodontologisk Klinik v/Det Pommerske Medicin Akademi i Polen indgik i den kliniske undersøgelse. Patienterne var rekrutteret ud fra egne oplysninger om dårlig ånde. Undersøgelsen blev foretaget om morgenen og derefter 6 timer efter indtagelse af Hali-Z® Sugetablet. Konklusionen er, at Hali-Z® reducerer de svovlholdige forbindelser markant og Hali-Z sugetabletter er et effektivt middel til bekæmpelse af dårlig ånde.

På få minutter forsvinder den dårlige ånde. Virker også på morgen ånde og mad ånde, f.eks. løg- og hvidløgsånde.

Studierne viste, at virkningen på dårlig ånde indtraf allerede efter få minutter og stadig virkede efter 6 timer.